Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Η κατάσταση περιπλέκεται ψυχολογικά .

Λέγεται συχνά πως μόνο μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να περάσει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που θα ήθελε να περάσει μια δεξιά ή κεντρώα κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν αυτός ο, ας πούμε, άγραφος νόμος έχει διεθνή ισχύ ή αφορά αποκλειστικά και μόνο τη χώρα μας. Οπωσδήποτε όμως, η σημερινή κυβέρνηση (με τη διαφορά, βέβαια, ότι δεν είναι αμιγώς αριστερή αλλά περιέχει και μια γραφική ακροδεξιά) τον επιβεβαιώνει. Τα μέτρα του περυσινού καλοκαιριού και, κυρίως, αυτά που ψήφισαν μόνοι τους οι 153 των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το βράδυ της Κυριακής θα είχαν προκαλέσει αλυσιδωτούς κοινωνικούς σεισμούς, αν τα είχαν ψηφίσει οι λεγόμενοι «Σαμαροβενιζέλοι». Το ξέρουμε, το ζήσαμε στα αρχικά μνημόνια.

Ισως είναι απλώς ζήτημα ψυχολογίας: Το εν Ελλάδι ισχυρό αριστερό ανακλαστικό βρίσκεται σε εγρήγορση μονάχα όταν απέναντί του έχει εξουσία μη αριστερή. Αλλιώς βυθίζεται σε έναν εφησυχασμό.

Για να είμαστε δίκαιοι, ταραχές προκλήθηκαν την Κυριακή, πορείες έγιναν, το κέντρο ερήμωσε, ενώ τα μέτρα ασφαλείας εκ μέρους της αριστερής –κατά βάση– κυβέρνησης ήταν πρωτοφανή και καυτηριάστηκαν ποικιλοτρόπως. Ομως, κακά τα ψέματα, νωθρότητα χαρακτήρισε αυτές τις αντιδράσεις. Μάλλον, για να είμαστε και πάλι δίκαιοι, ήταν κόπωση, όχι νωθρότητα. Από το 2008, η οργή στέρεψε· στρέφεται πλέον προς τα μέσα, γίνεται κάτι σαν κατάθλιψη.

Αυτή η κατάθλιψη έχει να κάνει και με το γεγονός πως όσοι πίστεψαν ότι οι Τσίπρας-Παππάς θα έσκιζαν μνημόνια, θα έπαιζαν νταούλια και η Ευρώπη θα χόρευε, θα ανέβαζαν το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, θα τιμούσαν το βροντερό «Οχι» στο περυσινό δημοψήφισμα κ.ο.κ., διαψεύστηκαν οικτρά. Πού όρεξη για διαμαρτυρίες τώρα και σε τι να ελπίσουν;

Υπάρχει μια απάντηση: Σε μιαν «ηρωική έξοδο» από την Ευρωζώνη. Γι’ αυτό και, ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μειώνονται, έχει παρατηρηθεί αυξητική τάση υπέρ της δραχμής. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τώρα, σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον, «παίζει» ευρώ, οπότε η κατάσταση περιπλέκεται, ψυχολογικά τουλάχιστον.

Ο ψυχολογικός παράγοντας έχει τη σημασία του, καθώς για πολύ από όλο αυτό τον κόσμο που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έως τουλάχιστον τον Ιανουάριο του 2015, το ψυχολογικό αδιέξοδο είναι τεράστιο κι ας χαμογελάει στα υπουργικά συμβούλια ο πρωθυπουργός. Ισως να έχει και ο ίδιος συνειδητοποιήσει, επιτέλους, ότι η έξοδος από το ευρώ είναι μια αυταπάτη. Η ύστατη αυταπάτη όσων κάποτε τον πίστεψαν και τώρα έχουν στραφεί στις κινήσεις Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου ή απλώς επέστρεψαν στην παλιά, καλή ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα συναφή.

Δεν είναι όλα όμως ψυχολογία. Διότι για αυταπάτες μίλησε την Κυριακή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή. «Κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα», είπε χαρακτηριστικά. Τι είναι τούτο τώρα; Ρεαλισμός ή θράσος; Ρεαλισμό δεν είχε ποτέ του· αν είχε, η χώρα δεν θα είχε υποστεί την περιπέτεια του 2015 και τις συνέπειές της. Αντίθετα, το θράσος περίσσευε. Το προκλητικό θράσος ενός πολιτικού που τροφοδότησε αυταπάτες και τροφοδοτήθηκε από αυτές. Μάλλον, αν σε κάτι υπήρξε ικανός, ήταν στην καλλιέργεια και πώληση αλυσίδας από αυταπάτες. Τώρα πια που τις αποποιείται, κατά δήλωσή του, ύστατο αποκούμπι και του ιδίου για τη διατήρηση της εξουσίας είναι μόνον αυτό: Το ψέμα.

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 13, 2016

    ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ - ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΩΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!! Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΛΗΘΗ, ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 09/ 05/ 2016, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ:- Α) ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΑΥΤΟΧΘΩΝ, ΙΘΑΓΕΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Β) ΩΣ ΝΟΜΕΑΣ, ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ (2) ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ ΚΑΙ Γ) ΩΣ ΦΕΡΩΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΝΕΚΚΛΗΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΈΘΝΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ Ο ΕΠΙΒΛΗΘΕΝΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑ (27) ΔΙΣ €, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΚΤΩ (8) ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΗΤΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ- ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ ΟΦΕΙΛΗ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΙΣ ΟΛΟΣΧΕΡΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗΝ ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ 09/ 05/ 216, ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΝ ΓΕΝΕΙ. ΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΦΑΚΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ … 4 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΥΨΟΣ!!!!!!!!!!!!! ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ « Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ». ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: ΕΝΤΟΛΗ-ΔΙΑΤΑΓΗ-09-05-2016.pdf ΣΧΕΤΙΚΟ 2.1. - ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ 6.157 ΣΧΕΤΙΚΟ 2.1. - ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 1 ΣΧΕΤΙΚΟ 2.2. - ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟ 2.3. - Φ.Ε.Κ. 3852/ 2010 ΔΗΜΟΣ = ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΟ 2.4. - Φ.Ε.Κ. 3852/ 2010 http://esyneapolews.blogspot.gr/2016/05/blog-post_11.html You might also like:

    ΑπάντησηΔιαγραφή