Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Η κυβέρνηση είναι σήμερα σε αδιέξοδο.

Εναν χρόνο τώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να βάλει σε τάξη τα οικονομικά μας και να μας βγάλει από τον λαβύρινθο του μνημονίου και των απαιτήσεων των δανειστών μας, οι μοναδικές «λύσεις» που βλέπουμε να πέφτουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι αυτές που έχουν να κάνουν είτε με συνταξιοδοτικές είτε με φορολογικές επιβαρύνσεις. Οι διαχειριζόμενοι τα οικονομικά ζητήματα είναι προφανώς ανίκανοι να σκεφτούν κάτι λιγότερο επαχθές για την τσέπη μας.
Αντίθετα, σε άλλους τομείς η ευρηματικότητά τους είναι αξιοπρόσεκτη. Μια χαρά τα έχουν καταφέρει, για παράδειγμα, με την επάνοδο στο Δημόσιο όσων είχαν προσφύγει στη νομική συμπαράσταση που πρόσφερε ο Κατρούγκαλος και το δικηγορικό γραφείο του. Και μια χαρά βολεύουν και τους φίλους και συγγενείς τους ως μετακλητούς υπαλλήλους που κανονικά φεύγουν όταν φύγει και ο υπουργός, αλλά τη δική τους «αριστερή» σοδιά σκέφτονται, λέει, να τη μονιμοποιήσουν.
Γενικά, να ξοδεύουν λεφτά ξέρουν. Απόδειξη και οι αυξήσεις που θα δώσουν στο Δημόσιο και φυσικά θα τις πληρώσουν οι συνταξιούχοι. Εκεί που κολλάνε είναι στην εξεύρεση εσόδων. Πέρα από φόρους δεν βλέπουν τίποτε άλλο. Από επενδύσεις, ζουν με την ψευδαίσθηση ότι θα τις φέρουν με προσωπικές επαφές και διακρατικές συμφωνίες. Και από ιδιωτικοποιήσεις, με το ζόρι και υπό πίεση ξανάκλεισαν οι ήδη κλεισμένες των περιφερειακών αεροδρομίων και της Cosco.
Αλήθεια, η ιστορία με το Ελληνικό τι έχει απογίνει; 'Η με εκείνες τις παραθαλάσσιες εκτάσεις στη Ρόδο; 'Η με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ; 'Η με τα πολλά και αξιοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που ενδιαφέρουν τους ξένους επενδυτές, αλλά οι ιδεοληψίες των κυβερνώντων δεν αφήνουν να προχωρήσουν σχέδια τα οποία και χρήματα θα φέρουν στα ταμεία του Δημοσίου και θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν και τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα θα ενισχύσουν;
Η κυβέρνηση είναι σήμερα σε αδιέξοδο. Και οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι «σε λίγες μέρες κλείνουν τα μέτωπα» καλώς ή κακώς δεν πείθουν κανέναν. Μήπως είναι η ώρα να πέσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης οι αποκρατικοποιήσεις και άρα και οι επενδύσεις; Σοβαρά και υπεύθυνα και όχι μέσω πρωθυπουργικών ταξιδιών και άλλων ανεκδότων που και οι προηγούμενοι τα δοκίμασαν, αλλά ανέκδοτα παρέμειναν.

1 σχόλιο:

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ – ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

  Αγαπητοί φίλοι Έλληνες Δικηγόροι,
  σας καλούμε να συνενωθείτε και να έλθετε δίπλα μας σε αυτόν τον ατέρμονο αγώνα της απελευθέρωσης της Πατρίδας μας, εναντίον των ανθελληνικών κέτρων εξουσίας, των εσωτερικών προδοτών, των εξωτερικών καταχραστών,των γενοκτόνων, των βιαστών της ζωής και της ανθρώπινης μας υπάρξεως!!!!

  Σας θυμίζω ότι ορκιστήκατε, ότι θα περιφρουρείτε το ΔΙΚΑΙΟ, την ΑΡΜΟΝΙΑ, την ΑΛΗΘΕΙΑ, και πάνω από όλα τη ΛΟΓΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!

  Είναι η ΩΡΑ λοιπόν, να το πράξετε!
  Πάνω από κάθε άλλη φορά.

  Είναι η ώρα να αποδείξετε, ότι είστε άξιοι της Μεγαλειότητας του Γένους σας, της Μάνας που σας έθρεψε και σας εκπαίδευσε και σας παρέδωσε τις σκυτάλες της Δικαιοσύνης.

  Ο τόπος σας χρειάζεται!
  Αποφασίστε που θέλετε να στέκεστε.
  Δίπλα μας ή απέναντί μας.
  Διαβάστε τα όσα γράφουμε.
  Εάν έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε, θα το ακούσουμε με προσοχή και εάν όντως προσθέτει κάτι ακόμα, στο πολύπλευρο έργο που εκτελούμε, θα το αποδεχτούμε.
  Μην μένετε αμέτοχοι!

  Διαβάστε τις Προγραμματικές μας Δηλώσεις, του Πολιτικού Φορέα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.» και πείτε μας, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ…

  Διαβάστε την ΕΝΤΟΛΗ, που κατατίθεται Εξωδίκως, από τους ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες και πείτε μας, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ…

  Διαβάστε την ανάλυση των ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ που δικαιωματικά μας ανήκουν και μαςε το κρύβουν και πείτε μας, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ…

  Και για ότι δεν συμφωνείτε, θα πρέπει να το αποδείξετε, με έγγραφα και αδιαμφισβήτητες και αδιαφιλονίκητες νόμιμες αποδείξεις, για το αντίθετο των αποδείξεων που εμείς σας παραθέτουμε.

  Σας περιμένουμε. Μην αργείτε άλλο.

  Καλέστε με στο τηλέφωνο μου Κιν. τηλ: +306909110061 (εάν δεν απαντώ, καλέστε άνετα ξανά).
  Έχουμε πολλά να πούμε…
  Βίκυ Χαραλάμπους (Διευθύνουσα Σύμβουλος) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.  ΑπάντησηΔιαγραφή