Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Οδεύουμε από το κακό στο χειρότερο.

Είναι προφανές,  ότι δεν πάμε καλά.  πως δεν θα είναι πολλοί εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται ότι με βεβαιότητα οδεύουμε από το κακό στο χειρότερο. Τα παθήματα της πρώτης διαπραγμάτευσης δεν δίδαξαν τίποτα στους κυβερνώντες. Και η ψευδαίσθηση ότι παίζουν μόνοι τους μετά την εκλογική επιτυχία του Σεπτεμβρίου ήταν τελικά ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να τους συμβεί. Περυσινό σκηνικό θυμίζουν. Μόνο ο Βαρουφάκης και η Κωνσταντοπούλου λείπουν για να ολοκληρωθεί η εικόνα.
Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης όχι μόνο δεν έγινε τον Νοέμβριο όπως προβλεπόταν, αλλά ένας Θεός ξέρει πότε επιτέλους μπορεί να συντελεστεί, οι αριστερές ιδεοληψίες ξαναβγήκαν στην επιφάνεια με ευθεία υπονόμευση του επενδυτικού κλίματος που κάθε άλλο παρά ανεβάζει τις μετοχές μας στις Βρυξέλλες και η κυβερνητική πρακτική ενισχύθηκε με τη χρήση δακρυγόνων σε βάρος συνταξιούχων και την καταγγελία εργαζομένων ότι «προδίδουν την ταξική τους συνείδηση» επειδή πασχίζουν να προστατεύσουν τις δουλειές τους.
Κι όλα πριν από την αλλαγή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τις δημοσκοπήσεις που, αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι ο Τσίπρας έχει και τυπικά πια αντίπαλο και ότι η κυβέρνηση δεν παίζει μόνη της όπως πίστευε, αλλά ίσως να είναι και σε χειρότερη θέση από πέρυσι που είχε μόνο το εξωτερικό μέτωπο. Τώρα πλέον έχει και το εσωτερικό. Και σε διπλή έκδοση. Και πολιτικό λόγω Μητσοτάκη αλλά και κοινωνικό λόγω γενικού ξεσηκωμού για το Ασφαλιστικό και όχι μόνο.
Πού πάμε; Αγνωστο. Ποιος να εγγυηθεί, άλλωστε, και τι όταν όλα εξαρτώνται από μια κυβέρνηση που ποτέ δεν είχε και ούτε και φρόντισε ν’ αποκτήσει έναν στοιχειώδη σχεδιασμό για να κινηθεί με βάση τις προδιαγραφές, τις λογικές και τις υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Αλλωστε, και τότε αλλά και τώρα άλλος ήταν και είναι ο στόχος της. Οχι να προσαρμοστεί αυτή στην ΕΕ αλλά να προσαρμόσει εκείνη στις συριζαϊκές νοοτροπίες. Και τώρα πληρώνουμε τον λογαριασμό. Δικαιολογημένα. Εμείς δεν τους αναθέσαμε, και μάλιστα δύο φορές, να κάνουν μια δουλειά που επί χρόνια μας έδειχναν πως ούτε την ξέρουν, ούτε και μπορούν να τη μάθουν;

1 σχόλιο:

 1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ==

  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ 20.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΛΛΗΝΑ
  ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ==

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΟΛΙΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΣΑΕΙ ΔΕΣΜΩΤΕΣ ΕΝΟΣ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΟΥ, ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. «ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΕΝΦΙΑ – ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ- ΦΠΑ-ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΤΛ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ (ΙΚΑ – ΤΕΒΕ ΚΤΛ)» Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΣΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΗΤΟΙ:

  α) ΠΟΣΟ ΥΨΟΥΣ 600 ΔΙΣ ΔΟΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012,
  ΚΑΙ β) ΠΟΣΟ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ, ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ Η ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΘΕΩΡΗΘΕΙ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ, ΚΑΙ ΚΥΡΩΘΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ, ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥ.
  ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΩΣ ΣΥΓΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΝΤ” ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΞ” ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.
  ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ, ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ή ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΜΕΛΗΘΟΥΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΩΣ ΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.
  ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ (Τηλ. +306909110061)
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (Τηλ. +306945422023)

  ΑπάντησηΔιαγραφή