Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Στην κυβέρνηση αντί να ασχοληθούν με το πώς θα αμβλύνουν τις συνέπειες συνεχίζουν τις ψευδολογίες .

Τις πραγματικές καταιγίδες των ημερών που άλλοτε λειτουργούν ευεργετικά και άλλοτε προκαλούν καταστροφές θα ακολουθήσει η φοροκαταιγίδα που προκαλεί μόνο βλάβες με ισοπεδωτικές επιλογές και ένα ιδιότυπο μίσος κατά πάντων. Η προχειρότητα και η ιδεοληψία της κυβέρνησης με τις ρυθμίσεις του τρίτου Μνημονίου μάς επιφυλάσσουν έναν βαρύτατο λογαριασμό που εκτός από άδικος είναι εν πολλοίς και παράλογος.
Ακόμη χειρότερα πρόκειται για ένα σχέδιο φοροεπιδρομής που δεν βγαίνει καθώς οι απαιτήσεις του ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια αντοχής εκείνων που καλούνται να σηκώσουν το βάρος. Οι ειδικοί μάλιστα επιμένουν ότι η αρχιτεκτονική του νέου βάναυσου πακέτου θα συντρίψει την οικονομική δραστηριότητα και αθροιστικά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμβάλει στην προσδοκώμενη αύξηση των εσόδων στα κρατικά ταμεία.
Με την ιδεολογική εμμονή της, σε συνδυασμό με τον λαϊκισμό και ενίοτε τα ασύστολα ψεύδη, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τέρας που δεν πρόκειται να αφήσει την οικονομία να αναπνεύσει και την κοινωνία να ορθοποδήσει. Αν αθροιστούν οι υποχρεώσεις από τώρα και έως το τέλος του έτους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο και καθίσταται σχεδόν επικίνδυνη κάθε πρόβλεψη για την έκβαση αυτού του μαραθώνιου υποχρεώσεων.
Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση αντί να ασχοληθούν με το πώς θα αμβλύνουν τις συνέπειες συνεχίζουν τις ψευδολογίες με δήθεν εναλλακτικά σχέδια που δεν υπάρχουν πουθενά και με τις επιλογές τους φρενάρουν κάθε πιθανότητα να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα. Το μόνον που κατάφερε η κυβέρνηση έως τώρα με ξεχωριστή επιτυχία είναι να επιστρέψουν οι επίορκοι στο Δημόσιο και να ανοίξουν οι φυλακές.
Σε όλα αυτά αν συνυπολογισθούν οι επερχόμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων, τότε θα έχουμε την πλήρη αντιστροφή των δεδομένων σε σύγκριση με ό,τι συνέβαινε στην πράξη ακριβώς έναν χρόνο πριν.
Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στη φορολογία μάς ξαναφέρνουν αρκετά χρόνια πίσω. Δυστυχώς η χώρα ακριβώς την ώρα που έμπαινε στη φάση της σταθερότητας και ανάκαμψης ξαναβρέθηκε στο έλεος της καταιγίδας που μαίνεται ακόμη και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει πότε θα κοπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου