Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Βενεζουέλα αγάπη μου


Δυστυχώς ο εφιάλτης ξεκίνησε και ουδείς είναι ικανός να υπολογίσει πού και πώς θα σταματήσει. Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώνονται και ο εξευτελισμός των πολιτών μόλις ξεκίνησε ενώ η συνέχεια διαγράφεται ακόμη πιο ζοφερή. Αν σε μία μέρα εξαφανίσθηκαν τα μετρητά και η βενζίνη, ενώ αδειάζουν τα ράφια με τα τρόφιμα, η απόσταση από τη Βενεζουέλα που λατρεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μερικές εβδομάδες μακριά μας στην καλύτερη περίπτωση.
Ο λαϊκισμός και η φαυλότητα της κυβέρνησης και των στελεχών της έφεραν πράγματι αποτελέσματα με ταχύτητα αστραπιαία και καθιστούν μια ολόκληρη κοινωνία όμηρο της δυστυχίας και της ανέχειας επ' αόριστον. Τα λουκέτα από σύμβολο αντίδρασης στα μνημόνια γίνονται πλέον συνώνυμο της μόνιμης και γενικευμένης φτώχειας και δυστυχίας που προκαλεί η αδιέξοδη επιλογή της ρήξης με την Ευρώπη. Απορίες πλέον δεν υπάρχουν ή δεν πρέπει να υπάρχουν σε κανέναν. Από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής κρίνεται το παρόν και το μέλλον του τόπου, η εθνική ασφάλεια, η δημοκρατική ομαλότητα και η ποιότητα της ζωής όλων μας. Το ευρώ ή δραχμή δεν σηκώνει παιχνίδια και αφέλειες.
Ο θρυλικός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, που έζησε στην Αλβανία του Χότζα, το είπε χθες με τον πλέον συγκινητικό τρόπο, προτρέποντας τους Ελληνες να σταθούν όρθιοι για να μη «... μένουν στην ουρά για 60 γραμμάρια κιμά αμφιβόλου ποιότητας, ένα καρβέλι ψωμί, δέκα αβγά και τον φόβο στην ψυχή...». Οι εικόνες από ένα ζοφερό παρελθόν επανέρχονται στο παρόν και μας απειλούν στο άμεσο μέλλον, γι' αυτό έχουμε χρέος να κάνουμε κάτι τώρα για να μην τις ζήσουμε.
Η ευθύνη πλέον για την τύχη της χώρας ανήκει στους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να κάνουν την επιλογή τους με το μυαλό και όχι με το θυμικό τους, σταθμίζοντας μεταξύ δυσκολιών και ολέθρου, πρόγευση του οποίου μόλις αρχίσαμε να ζούμε. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Τα κυβερνητικά ψεύδη συνεχίζονται χωρίς ίχνος ντροπής ή έστω μιας κάποιας συστολής, παρά το γεγονός ότι καθημερινώς αποκαλύπτονται οι σκόπιμες ασάφειες με τις οποίες είχαν καμουφλάρει την κρυφή ατζέντα για διολίσθηση στη δραχμή και στην τζαμαχιρία. Ασφαλώς υπάρχουν φωνές της λογικής και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προς το παρόν απλώς σιωπούν, τουλάχιστο δημοσίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου