Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Ασυνεννοησία, τo μπάχαλο, οι προσωπικές ιδεοληψίες και η απόλυτη αδράνεια σπρώχνουν τη χώρα στον γκρεμό.

Κάνει λάθος η κυβέρνηση αναζητώντας παντού εχθρούς, καταγγέλλοντας υπονομεύσεις, επιδιδόμενη σε σκιαμαχίες εναντίον φανταστικών αντιπάλων. Την πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης, την ώρα που η τύχη της χώρας παίζεται κορώνα-γράμματα, ο πραγματικός εχθρός της κυβέρνησης κρύβεται τελικά «μέσα» της.
Δεν είναι μόνο ο κ. Σόιμπλε που υπονομεύει την τύχη όλης της χώρας και τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, αλλά και οι ίδιοι οι υπουργοί της, που το πράττουν με επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς για την εξασφάλιση δημοσιότητας των πέντε λεπτών. Σε μια περίοδο ευημερίας η εικόνα θα προσέφερε ευχάριστο ψυχαγωγικό θέαμα.
Αλλά τη στιγμή της πιο κρίσιμης αμφιταλάντευσης της χώρας στο σχοινί της χρεoκοπίας και της εθνικής καταστροφής η ασυνεννοησία, τo μπάχαλο, οι προσωπικές ιδεοληψίες και η απόλυτη αδράνεια σπρώχνουν τη χώρα στον γκρεμό. Oταν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές βρίσκεται σε οριακό σημείο, δηλώσεις όπως αυτές του Ν. Βούτση και του Π. Σκουρλέτη, κορυφαίων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο υπονομευτικά προς την εθνική προσπάθεια λειτουργούν.
Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν ο κ. Φλαμπουράρης που θεωρούσε ότι το ΔΝΤ θα μας έδινε παράτα στο μιλητό μερικές εβδομάδες. Μετά κάτι ανάλογο υπονόησε ο κ. Μάρδας. Τα παραβλέψαμε όλοι. Κι όμως, χθες, την ώρα που η κυβέρνηση έδινε μάχη να πείσει τους "θεσμούς", ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι, αν δεν δώσουν χρήματα οι δανειστές, τότε πιθανόν να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις δόσεις στο ΔΝΤ. Εναν οργανισμό που έχει το δικό του καταστατικό. Και δεν υπακούει στις εντολές ούτε του κ. Βούτση ούτε του κ. Μάρδα. Και το διαζύγιο μαζί του οδηγεί σε άτακτη χρεοκοπία.
Οσο για τον κ. Σκουρλέτη, προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι η επιλογή να είναι η Ελλάδα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας δεν είναι αρμοδιότητάς του, ώστε με τόση αφροσύνη να αποδέχεται το ενδεχόμενο εκπαραθύρωσης και να επιλέγει την "κολύμβηση" σε αχαρτογράφητα νερά. Εστω και την υστάτη, ας δείξει η κυβέρνηση ότι υπάρχει. Και έχει στην ατζέντα της πολιτική σωτηρίας της χώρας?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου