Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Eίμαστε τυχεροί άνθρω­ποι, αλλά μας γνέφει συ­νέχεια η αχαριστία και γι’ αυτό δεν ησυχάζουμε απ’ τα πάθη μας...

Eίμαστε τυχεροί άνθρω­ποι, αλλά μας γνέφει συ­νέχεια η αχαριστία και γι’ αυτό δεν ησυχάζουμε απ’ τα πάθη μας... Παρότι έχουμε μια θεόσταλτη τρικομματική κυβέρνηση, που έχει φέρει για τα καλά τη φαντασία στην εξουσία, εμείς, αγκιστρωμένοι πεισματικά στις εμμονές μας, αδυνα­τούμε να δούμε ότι τα πράγματα πη­γαίνουν καλύτερα.
 
Το γράφει καθαρά η αιτιολογική έκ­θεση στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε κατεπειγόντως μόλις την περα­σμένη Κυριακή στη Βουλή: «Η Ελλη­νικήΟικονομία στα τρία χρόνια του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρ­μογήςέχει επιτύχει αξιοθαύμαστα αποτελέσματαπου έχουν διορθώσει στρεβλώσεις ετών και έχουν θέσει τις βάσεις για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη...»!
 
Κρίμα που δεν είναι μαζί μας για να το γιορτάσουν και οι χιλιάδες αυτόχειρες της τελευταίας τριετίας, οι 1,3 εκατομμύρια άνεργοι, οι έξι στους δέκα νέοι μας που γυροφέρ­νουν άπραγοι χωρίς εργασία και τα 200.000 Ελληνόπουλα που πήραν των ομματιών τους για να γλιτώσουν από τη... στοργή αυτής τηςμητριάς πατρίδας.
 
Στη Βουλή στοιχημάτιζαν με βεβαιό­τητα ότι ο συντάκτης της έκθεσης πρέ­πει να ήταν υπό την επήρεια ισχυρών ναρκωτικών (!!!), όταν έγραφε ότι το 2013 η ύφεση τελειώνει και πως από το νέο έτος θα μπούμε στη λεωφόρο της ανάπτυξης!
 
Από την πρώτη κιόλας ώρα που η Ελ­λάδα μπήκε στην καταχνιά των μνημονίων, οι πολιτικά – κάποια μέρα ίσως και ποινικά – υπόλογοι υπόσχονται κάθε τόσο ότι όπου να ’ναι θα βγούμε στο ξέφωτο, αλλά οι προβλέψεις τους έχουν τόση αξία όση κι ένα κάλπικο νόμισμα. Ξεχνιούνται μέσα στον κύκλο του ψέματος που ζώνει τη ζωή μας και μας αλέθει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου