Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Ο κάθε πολιτικός ηγέτης χρειάζεται να έχει μέσα του μια «εσωτερική φωτιά».


Ο κάθε πολιτικός ηγέτης χρειάζεται να έχει μέσα του μια «εσωτερική φωτιά», που του δίνει τη δύναμη να σηκωθεί κάθε φορά που πέφτει, να αντέχει την πίεση και να βάζει φιλόδοξους στόχους για τον εαυτό του και τη χώρα. Στην εποχή της εικοσιτετράωρης ενημέρωσης και της ισοπέδωσης των πάντων, είναι πολύ εύκολο να σβήσει η φωτιά με τις πρώτες περιπέτειες.
Γι’ αυτό χρειαζόμαστε σήμερα πολιτικούς οι οποίοι δεν θα νοιάζονται για την επανεκλογή τους, αλλά για την υστεροφημία τους. Χρειαζόμαστε, δηλαδή, πολιτικούς που, έστω και με μια δόση «ψώνιου», θα κοιτούν πιο μπροστά από τις δημοσκοπήσεις και τον επόμενο εκλογικό κύκλο. Μιλάμε, ασφαλώς, για έναν πολύ ειδικό τύπο ανθρώπου που δεν μπορεί να είναι «καλό παιδί» και που θα πρέπει να κάνει μεγάλες θυσίες, πέρα από τις προφανείς, που είναι η «φυλακή» της συνεχούς φύλαξης και η απώλεια κάθε έννοιας ιδιωτικής ζωής.
Παλαιότερα θεωρούσα βέβαιο ότι η εποχή μας δεν θα παρήγε τέτοιους πολιτικούς και πως θα περιοριζόμασταν στους «πλαστικούς» πολιτικούς, προϊόντα της επικοινωνίας και των δημοσκοπήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου