Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Κάποτε ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες της χώρας και βάλαμε τους μετανάστες να μας κάνουν τις δουλειές.


Το να έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα από γονείς που διαμένουν νόμιμα για 5 χρόνια στη χώρα ή το να έχεις τελειώσει το ελληνικό σχολείο προφανώς δεν είναι... γνήσιος δεσμός. Γιατί αν ήταν, δεν θα έβγαζε αντισυνταγματικό τον Νόμο Ραγκούση το ΣτΕ. Το κράτος-έθνος και ο δεσμός του αίματος σε όλο τους το μεγαλείο!

Τώρα εξελισσόμαστε σε... ανάδελφο λαό χρυσαυγιτών! Κάποτε ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες της χώρας και βάλαμε τους μετανάστες να μας κάνουν τις δουλειές -μαύρες και ανασφάλιστες- έναντι πινακίου φακής. Τώρα... καταλάβαμε ότι μας παίρνουν τις δουλειές και τους κυνηγάμε, τους χτυπάμε και τους μαχαιρώνουμε! Κάποτε διώξαμε τον Οδυσσέα Τσενάι, που θεώρησε τιμή του να σηκώσει την ελληνική σημαία και που διαπρέπει στις ΗΠΑ. Τώρα φεύγουν όλοι οι... σημαιοφόροι μας να βρουν την τύχη τους αλλού!
Απτόητοι από την κρίση, συνεχίζουμε οι... ιθαγενείς να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι μας έχει συμβεί. Αφού ψηφίζαμε -και... ξαναψηφίζαμε- αυτούς που θα μας έκαναν τα ρουσφέτια, μουντζώνουμε τώρα το πολιτικό σύστημα! Αφού πληρώναμε και πληρωνόμασταν επί δεκαετίες μαύρα -τα βγάλανε κι έξω, αφορολόγητα, όσοι μπόρεσαν-, προσπαθούμε τώρα να φορτώσουμε την κρίση στους... Γερμανούς! Αφού καταψηφίσαμε... κλαίγοντας το σχέδιο Ανάν, ξεπουλώντας τη μισή Κύπρο, είμαστε έτοιμοι τώρα να δώσουμε και την ψυχή μας για τα... Ιμια!
Η τρικομματική κυβέρνηση «εθνικής συνευθύνης» δεν έχει αναλάβει δεσμεύσεις μόνο έναντι των δανειστών μας. Εχει αναλάβει δεσμεύσεις -και μάλιστα πολύ σοβαρές- και έναντι των Ελλήνων πολιτών. Να προχωρήσει όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και της λειτουργίας του κράτους και της κοινωνίας, ώστε να μπορέσουν ν' αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις της νέας εποχής. Από αυτή την άποψη και το θέμα του νέου νόμου για την απόκτηση της ιθαγένειας είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, τόσο από ουσιαστική όσο και από συμβολική άποψη. Γιατί θα κρίνει αν είμαστε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται στην πράξη τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου