Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Μετά από 60 χρόνια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.

Αντιδρούν στη συγχώνευση των δύο νοσοκομείων του Έβρου, το οποίο συνεπάγεται υποβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Γι’ αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Διδυμοτείχου προχωρούν σε κινητοποιήσειςαρχής γενομένης την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, οπότε και θα πραγματοποιήσουντρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μ.μ. έως τις 3:00μ.μ.

Οι εργαζόμενοι διαμηνύουν «Μετά από 60 χρόνια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ». Με τη συγχώνευση, υποστηρίζουν, «οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με κριτήρια ξένα προς τον ασθενή του νοσοκομείου, προς τις συνθήκες περίθαλψης, τις δημογραφικές και πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες. Διότι είναι μακριά, διότι ο χειμώνας στο Β. Έβρο είναι δύσκολος και βαρύς, διότι υπάρχουν χωριά απομακρυσμένα από τις πόλεις, διότι 200χλμ δεν καλύπτονται υγειονομικά με ένα Νόμο που δεν διακρίνει, εξισώνει και ισοπεδώνει τα άνισα. Απλά πράγματα. 

Τα λεφτά, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δεν επαρκούν και για τα δύο νοσοκομεία. Το ένα πρέπει να καταργηθεί, να πεθάνει. Και μαζί με αυτό, όσοι από τους κατοίκους της ακριτικής και ξεχασμένης αυτής περιοχής, της περιοχής μας, χρειαστούν άμεση ιατρική βοήθεια, με ένα οδικό δίκτυο που είναι ακόμη υπό κατασκευή…και έχει ήδη κοστίσει τη ζωή πολλών συμπολιτών μας». 

Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου αγωνίζεται για την σωτηρία του γι’ αυτό και οι εργαζόμενοικαλούν τους βουλευτές του νομού μας να τους πουν τι έκαναν, τι κάνουν και τι προτίθενται να κάνουν για να αποτρέψουν την κατάργηση του νοσοκομείου.Μάλιστα θέτουν και το εξής ερώτημα: «Γνώριζαν οι βουλευτές, αλλά και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς για την εισήγηση των αρμοδίων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να μην καταργηθεί η διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ως όφειλαν; Τη στήριξαν; Ποιες ήταν οι ενέργειές τους, οι παρεμβάσεις τους, ο αγώνας τους για τον τόπο; Πότε περιμένουν να στηρίξουν τον νομό μας, αν όχι τώρα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου