Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Πολλοί ερμηνεύουν την εξέλιξη αυτή ως στάδιο «ωρίμανσης» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά στο κυνήγι της εξουσίας.

Χρειάζεται να δούμε όλοι τρόπους μέσα από τους οποίους και οι δύο πλευρές θα καταφέρουν να πετύχουν, διότι η αποτυχία του προγράμματος στην Ελλάδα και η οικονομική κατάρρευση δεν θα είναι προς όφελος της Γερμανίας και του γερμανικού λαού», είπε ξεκάθαρα ο κ. Τσίπρας αφήνοντας στην άκρη τη σκληρή γραμμή της μονομερούς διαγραφής του χρέους. 

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε και την ανάγκη να υπάρξει ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας και την κυβέρνηση της Γερμανίας, που διαδραματίζει «καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και ελληνικές εξελίξεις». Μακάρι ο κ. Σόιμπλε να πειστεί από τα επιχειρήματα Τσίπρα και να αλλάξει ρότα η Γερμανία, αλλά μέχρι τώρα η μοναδική στροφή που είναι ορατή είναι αυτή της φρασεολογίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί ερμηνεύουν την εξέλιξη αυτή ως στάδιο «ωρίμανσης» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά στο κυνήγι της εξουσίας και ως κίνηση ρεαλισμού του κ. Τσίπρα. Σε αυτή την περίπτωση θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος, όπου υπάρχει ακόμη η δραχμική συνιστώσα, τα μέλη της οποίας θα αισθάνονται ελαφρά ζάλη. 

Ελπίζουμε τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας να βρει την ευκαιρία να καταγγείλει τον κ. Σόιμπλε γιατί έχει κρυμμένη στα συρτάρια του τόσα χρόνια τη λίστα Χριστοφοράκου, όπως υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τουλάχιστον από αυτή τη λίστα μπορούν να αποκαλυφθούν πολλά για τις διαδρομές και τους αποδέκτες του μαύρου πολιτικού χρήματος.
Μην την «πληρώνει» μόνο ο Βενιζέλος, που ξέχασε στο γραφείο του το στικάκι της Λαγκάρντ μόλις για 14 μήνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου