Σίγουρα, δεν έχουν καμιά διάθεση να μπουν σ' ένα ακόμα δίλημμα που θα τους βάλει η κυβέρνηση και να ψηφίζουν σε μια αποκλεισμένη από τους διαδηλωτές Βουλή νέες επώδυνες ρυθμίσεις. Το έχουν κάνει πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια και προφανώς δεν θέλουν να τους ξανασυμβεί.
Το πρόβλημα με τους συγκεκριμένους βουλευτές είναι πως βρίσκονται σε αδιέξοδο. Δύσκολα κάποιος από αυτούς θ' αναλάβει το πολιτικό βάρος να ρίξει την κυβέρνηση ή να την αφήσει με λιγότερους από 153 βουλευτές που έχει σήμερα. Και μπροστά στο αδιέξοδό τους αυτό, λένε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι περισσότερες προτάσεις τους είναι ανεδαφικές.
Αλλοι προτείνουν συνεργασία με άλλα κόμματα, άλλοι να τοποθετηθούν στην κυβέρνηση πρόσωπα κοινής αποδοχής, άλλοι να ψηφιστεί η νέα σύμβαση με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, άλλοι μιλάνε για δημοψήφισμα. Ολες αυτές οι προτάσεις είναι αδιέξοδες.
Κανένα κόμμα δεν δείχνει πρόθυμο να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, τα δημοψηφίσματα αλλά και κυβέρνηση με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής είναι άνευ ουσίας και δεν θ' αλλάξουν τίποτα. Οσο για την πρόταση για αυξημένη πλειοψηφία (180 ψήφοι), απλώς θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου