Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

«Δεν πάει άλλο...».

Αρχή της επιχείρησης για τη διάσωση της οικονομίας και της τιθάσευσης του χρέους - και τέλος σε μια σειρά δυσάρεστων επεισοδίων που κρατούν την κυβέρνηση εγκλωβισμένη σε «ίντριγκες» βυζαντινού τύπου και σε πισωγυρίσματα της κυβερνητικής πορείας. Το κλίμα είναι εκρηκτικό - «θυμίζει... διάλυση» υποστηρίζουν (και) υπουργοί που μόνο δημοσίως αποκρύπτουν τα προβλήματα συντονισμού και συνεργασίας.

Οσοι μιλούν μόνο για «αρρυθμίες» στην κυβερνητική λειτουργία επιχειρούν με «κομψό» τρόπο να περιγράψουν τη «θολή εικόνα», που αντιθέτως αναλύουν στη λεπτομέρειά της στις κατ' ιδίαν συζητήσεις. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες συναγερμός και ακόμη και οι πλέον προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους μιλούν για μια κορυφαία κίνηση από τον πρωθυπουργό - «ένα σοκ που θα βάλει πάλι μπρος τη μηχανή μετά τον Γολγοθά του πρωθυπουργού προς τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης του Μάρτη».

Ο Γ. Παπανδρέου τις προηγούμενες ημέρες έδειχνε στους συνομιλητές του αποφασισμένος αφενός να μην αποκλίνει από τον εθνικό στόχο του «Μάρτη» και αφετέρου να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, που χωρίς αυτές η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αγκομαχά, αδύναμη να ξεπεράσει μικρότερα ή μεγαλύτερα εμπόδια.

«Ο... Βεζούβιος θα εκραγεί μετά την 25η του Μάρτη» λέει χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας, επαναλαμβάνοντας μια φράση που ακούγεται πια σε καθημερινή βάση από υπουργούς, βουλευτές και στελέχη: «Δεν πάει άλλο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου