Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Ταυτόχρονα, δήλωνε δημοσίως.....

Η… ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΠΑΣΟΚ έχει κατορθώσει μέσα σε 15 μήνες θητείας να εκχωρήσει στοιχειώδη κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. «Φούσκωσε» σκόπιμα και σε υπερβολικό βαθμό το έλλειμμα του 2009, εντάσσοντας στον Προϋπολογισμό ακόμη και δαπάνες που δεν έχουν μέχρι σήμερα πληρωθεί, αφαιρώντας σίγουρα έσοδα και προσθέτοντας απρόβλεπτα έξοδα. Ταυτόχρονα, δήλωνε δημοσίως.....
ότι η χώρα οδεύει ολοταχώς στη χρεοκοπία. Προσείλκυσε με τον τρόπο αυτό όλους τους κερδοσκόπους του πλανήτη να «ποντάρουν» στην ελληνική χρεοκοπία, εκτινάσσοντας στα ύψη τα spreads των ομολόγων σε τέτοιο βαθμό ώστε ο δανεισμός της χώρας μας από τις αγορές να είναι αδύνατος. Κι αφού τα κατάφερε όλα αυτά μέσα σε μόλις 6 μήνες, οδήγησε μοιραία τη χώρα μας στην πλήρη υποταγή στο ζυγό της «τρόικας». Επέβαλε -μέσω ΔΝΤ και Ε.Ε.- δυσβάστακτα μέτρα στους πολίτες, που έχουν βυθίσει σε πρωτοφανή ύφεση την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα υπέγραψε, χωρίς προηγούμενη διαπραγμάτευση, την επαχθή συμφωνία για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, με όρους που προβλέπουν ακόμη και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου!


ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ αυτή συμφωνία φόρτωσε δυσβάσταχτα βραχυπρόθεσμα δανειακά βάρη στους Προϋπολογισμούς των ετών 2013 και 2014, σε τέτοιο βαθμό που έκανε ακόμη πιο σκληρές -αντί να κατευνάσει- τις αγορές απέναντι στη χώρα μας. Αναγκάζεται, λοιπόν, τώρα να διαπραγματεύεται εκ των υστέρων επιμήκυνση και αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, με ακόμη πιο επαχθείς όρους, που οδηγούν σε πλήρη υποταγή της χώρας στους δανειστές της, ΗΠΑ και Γερμανία. Εδωσε δε το δικαίωμα στην κυρία Μέρκελ να απαιτεί νέα δυσβάσταχτα μέτρα από όλους τους υπόλοιπους λαούς της ενωμένης Ευρώπης, για να συναινέσει στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους με ευνοϊκούς όρους! Μέσα σε 15 μήνες ο κ. Παπανδρέου έκανε πραγματικά ανεπανάληπτα…θαύματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου