Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Η αποχή υποδηλώνει αδυναμία.

Είναι ξεκάθαρο δε ότι είμαι και εγώ απογοητευμένος από την τριακονταεξαετή μεταπολίτευση με τους πολιτικούς που ενδιαφέρονται μόνο για την επανεκλογή ή εκλογή τους και με τα κόμματα που έχουν μεταλλαχθεί σε κράτος εν κράτει.
Όμως με το να μην ψηφίσω τι θα καταφέρω;
Μπορεί όλη η μεταπολίτευση να ήταν αλγεσίδωρος γαι τον απλό άνθρωπο αλλά ο νυν ανελλήνιστος πρωθυπουργός αντάμα με 29 κατασκευαστές εθνικών και οικονομικών καταστροφών εγγυάται την οπισθοχώρηση της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Γυρίστε και κοτάξτε δίπλα σας το ότι η μόνη Ευρωπαική χώρα στο ΔΝΤ θα μείνουμε εμείς. Δείτε επίσης ότι η μόνη χώρα που θα κάνει παραχωρήσεις στα εθνικά της δικαιώματα θα είμαστε πάλι εμείς.
Περπατάς στο δρόμο και βλέπεις ανθρώπους σκυφτούς, ανθρώπους χωρίς καμιά θετική σκέψη για το μέλλον.
Δεν πιστεύω ότι με την ψήφο λύνονται αυτομάτως τα προβλήματα, ούτε ότι η ψήφος είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας. Όμως στην δεδομένη χρονική στιγμή η αποχή, το λευκό ή το άκυρο, μόνο ως αδιαφορία στην λαίλαπα που μαστίζει την χώρα μας μπορεί να εκληφθούν.
Μπορεί να διαφωνεί καποιος με την ιδεολογική πλατφόρμα ή τις πρακτικές κάποιων κομμάτων, ωστόσο νομίζω ότι έχει σημασία να τονιστεί στην συγκεκριμένη συγκυρία δια της ψήφου, η αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης.
Δηλαδή μαύρισμα μέσω της στήριξης σε κόμματα που έχουν ταχθεί ανοιχτά εναντίον της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και των δορυφόρων του.
Η αποχή υποδηλώνει αδυναμία.
Δεν μπορεί να βάζουμε στην ίδια μοίρα ένα κόμμα που μας εξαπάτησε προεκλογικά με τα άλλα κόμματα.
Συμμετοχή σημαίνει ότι αναλαμβάνω και την ευθύνη της επιλογής μου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Και από αυτή την ευθύνη δεν έχουμε το δικαίωμα να δραπετεύσουμε στις 7 του ερχόμενου Νοέμβρη. Δεν μπορούμε να μιμηθούμε την ανευθυνότητα εκείνων που κυβερνούσαν ενώ στην πραγματικότητα ήταν (και είναι) τουρίστες.
Αποχή σημαίνει ΑΝΟΧΗ προς το ΔΝΤ.
Και το ΔΝΤ δεν ήρθε μόνο του.
Το έφερε ο κ. Παπανδρέου.

1 σχόλιο:

  1. Σεΐχηδες και ψιλικατζήδες


    O κ. Παμπούκης εξέφρασε οργή για τους σεΐχηδες που τον εξέθεσαν για το ναυάγιο της επένδυσης στον Αστακό.. Προσώρας λέει ότι οι Αραβες δεν είναι σοβαροί γιατί ακύρωσαν αναπάντεχα την ανέγερση μονάδας παραγωγής ενέργειας. Και μόνο το είδος της επένδυσης δείχνει πόσο σοβαρά έχει πάρει η κυβέρνηση την ανάπτυξη. Δέχτηκαν λοιπόν να κουβαλούν οι Αραβες τα σκουπίδια τους στην Αιτωλοακαρνανία: ό,τι περισσεύει από την επεξεργασία του πετρελαίου, το λεγόμενο ελπιτζί (LΡG), το καίνε στην Αραπιά προκαλώντας ασυγχώρητη μόλυνση. Αν δεν κόψουν το συνήθειο, θα πληρώσουν πρόστιμα, αρχής γενομένης από το 2013. Το LΡG μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας, οπότε οι Αραβες κανόνισαν να το επεξεργαστούν και να πουλήσουν ως γκάζι στους Ιταλούς. Ερώτημα αφελούς: Γιατί δεν χτίζουν το εργοστάσιο απευθείας στην Ιταλία, να γλιτώσουν και τα μεταφορικά; Είναι απλό: οι προηγμένες χώρες δεν θέλουν επικίνδυνες εγκαταστάσεις στα εδάφη τους. Ο κ. Παμπούκης αποδεχόμενος την επένδυση στον Αστακό έκανε ένα περιβαλλοντικό σκόντο.. Η ιδέα για γρήγορες και καθαρές επενδύσεις συνδέθηκε με μια ρυπογόνο επένδυση και με ουρανοξύστες στον Αγιο Κοσμά.
    Και μια λεπτομέρεια: για να πείσουν ότι ο Αστακός είναι μια «πράσινη» επένδυση είπαν ότι συν τω χρόνω θα παραγάγουν βιοκαύσιμα μαζεύοντας φύκια. Προφανώς το ρητό για τις μεταξωτές κορδέλες παραμένει αμετάφραστο εις την αραβική.
    Πηγή:βήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή