Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

. Δεν γνωρίζουμε αν αντιλαμβάνεται τι πράττει.

Ο κ. Παπανδρέου δεν διαθέτει καμία...λαϊκή νομιμοποίηση για όλα αυτά που κάνει. Εξαπάτησε πολιτικά τον ελληνικό λαό με τις προεκλογικές του υποσχέσεις και προσπάθησε στη συνέχεια να νομιμοποιηθεί καταγγέλλοντας τη Νέα Δημοκρατία. Όμως η προπαγάνδα αυτή έχει ήδη ξεφουσκώσει και ο ίδιος εισπράττει το κόστος των ολέθριων χειρισμών του που μας οδήγησαν σε κρίση δανεισμού και μας οδηγούν τώρα στην οικονομική μας εξαθλίωση και στην απώλεια των περιουσιών μας.

Ο κ. Παπανδρέου παραμένει στην εξουσία για τον απλούστατο λόγο ότι του το επιτρέπει η Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν ζητάει εκλογές, γιατί προφανώς θέλει πρώτα να εξαφανιστεί η διαφορά που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις, ώστε να πάρει κεφάλι, προκειμένου να θέσει θέμα εκλογών.

Από το άλλο μέρος θα πρέπει όμως να αντιληφθεί και η Νέα Δημοκρατία ότι διακηρύξεις του τύπου «θα σεβαστούμε το μνημόνιο» κ.λ.π. όχι μόνο δεν πείθουν κανένα, αλλά επαναφέρουν μνήμες και κάνουν τους πολίτες επιφυλακτικούς.

Η λύση είναι μία. Το μνημόνιο θα πρέπει να καταγγελθεί ως μια αποικιοκρατική σύμβαση, η οποία υπογράφηκε από μια κυβέρνηση που δεν είχε την ανάλογη λαϊκή εντολή και η οποία βάζει τα συμφέροντα των δανειστών πάνω από τα λαϊκά και εθνικά μας συμφέροντα. Όποιος το τολμήσει, αυτός και θα ηγηθεί στη νέα εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου