Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν η κατάληψη της εξουσίας.

Τι ήταν αυτό το νέο «φρούτο»; Ουδείς γνώριζε τι ακριβώς εννοούσαν οι εκπρόσωποι της νέας διακυβέρνησης. Στο, μεταξύ μας προέκυψε και ένα νέο πρόσωπο που θα έκανε πράξη όλα όσα οραματιζότανε ο κ. πρόεδρος. Η «πράσινη Τίνα» έγινε το σύμβολο της «νέας πολιτικής».
Έναν χρόνο αργότερα δεν έχουμε γίνει...σοφότεροι για το τι ακριβώς ήταν αυτή η «πράσινη ανάπτυξη». Σίγουρα δεν εννοούσαν την επένδυση του Κατάρ στον Αστακό, ούτε τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων, ούτε τη δημιουργία της βιομηχανίας των πράσινων πιστοποιητικών για κάθε οικοδομή. Κάτι άλλο έπρεπε να είναι αυτή η περίφημη «πράσινη ανάπτυξη».
Λίγες εβδομάδες πριν την πτώση των ναζί, στη Γερμανία, το καθεστώς είχε αφήσει να κυκλοφορήσουν φήμες ότι δήθεν διέθετε μυστικά υπερόπλα που θα του επέτρεπαν να κερδίσει τον πόλεμο. Φυσικά, δεν υπήρχαν δράκοι που να βγάζουν φωτιές από το στόμα και να τρομάξουν έτσι τον εχθρό. Ήταν ένα παραμύθι λαϊκής κατανάλωσης.
Πολύ φοβόμαστε ότι κι η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου ήταν ένα τρικ που χρησιμοποιήθηκε για να πειστεί ο κόσμος ότι αυτή η κυβέρνηση διέθετε όραμα για τη χώρα. Ότι είχε προτάσεις. Δυστυχώς, δεν υπήρχε σχέδιο. Ή καλύτερα, το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν η κατάληψη της εξουσίας.
Η πράσινη ανάπτυξη θα μπορούσε πράγματι να είναι μία νέα..... αναπτυξιακή πρόταση για την Οικονομία. Όπως κι άλλες αξιόλογες προτάσεις θα μπορούσαν να προσφέρουν στην προσπάθεια της εξόδου από την κρίση. Αλλά οι προτάσεις αυτές χρειάζονται δουλειά. Δεν μπορούν να γίνονται στο πόδι. Κι αν έχουμε άδικο ας μας απαντήσουν: Τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα;

1 σχόλιο:

  1. Την καλησπέρα μου!
    Απαντώ στην ερώτηση:Μας έχουν κόψει τα πόδια!Έχουν βάλει τα δικά τους σταυροπόδι για να μην τους τα κόψουν και υπο αυτές τις συνθήκες ούτε στο πόδι γίνονται δουλειές.
    Αποτέλεσμα:η χώρα έχει πρόβλημα γενικώς στα κάτω άκρα και κινείται με αναπηρικό καροτσάκι(ΔΝΤ+ΕΕ)τραβώντας τους τροχούς με τα χέρια,εις μάτην,άρα το, "θα γυρίσει κι ο τροχός θα γ...ι κι ο φτωχός",στην περίπτωση των Ελλήνων δεν ισχύει!
    Στην περίπτωση των κυβερνώντων,η μηχανή ρολάρει μια χαρά και μετ'επιμηκύνσεως!Έχουν κάνει λοιπόν πολλά,αλλά για την πάρτη τους,μεταξύ μας πολύ θάθελα να με είχαν βάλει στο κόλπο,αλλά αυτές οι δουλειές γίνονται με απευθείας ανάθεση και prive relationships...

    ΑπάντησηΔιαγραφή