Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Σήμερα ζητάει συναίνεση.

Ο κ. Παπανδρέου, παρότι γνώριζε την πλήρη κατάσταση της οικονομίας, δεν προσέφερε συναίνεση στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή όταν αυτός τη ζητούσε. Απεναντίας και ενώ γνώριζε την πλήρη κατάσταση της οικονομίας, απειλούσε για βουλευτικές εκλογές, εξ αιτίας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα, το αστείο της υπόθεσης, όπως ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωνε, είναι ότι θα επέλεγε το ίδιο πρόσωπο, δηλαδή τον κ. Παπούλια, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δηλαδή η σαφέστατη πρόθεσή του ήταν να γίνουν εκλογές και να ανέβει εκείνος στην εξουσία.

Σήμερα ζητάει συναίνεση. Σήμερα όμως είναι αργά. Καμία συναίνεση δεν πρόκειται να....
δοθεί στον κ. Παπανδρέου από κανέναν, πλην ορισμένων πάντοτε πρόθυμων εξαπτέρυγων. Εκείνος έκανε την επιλογή του και η Ιστορία θα κάνει τη δική της.

Αυτό εδώ το blog είχε σταθεί απέναντι στον κ. Καραμανλή, στα χρόνια της παντοδυναμίας του, για συγκεκριμένους λόγους. Όμως δεν μπορούμε σήμερα παρά να εξάρουμε το πολιτικό ανάστημα του ανδρός. Έκανε λάθη. Θεοποίησε τη θεωρία του διαχειριστή του συστήματος. Εμπιστεύτηκε λάθος πρόσωπα. Αλλά υπήρξε τίμιος και έδειξε στο τέλος πολιτικό ανάστημα.

Οποιοσδήποτε πολιτικάντης στη θέση του, δεν θα πήγαινε σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2009. Θα δανειζόταν αθόρυβα, τότε που τα spreads ήταν χαμηλά, για να την βγάλει μέχρι το Μάρτιο του 2010 και εκεί θα πήγαινε σε βουλευτικές εκλογές με αποκλειστική ευθύνη του κ. Παπανδρέου ο οποίος, όπως είχε δηλώσει, θα έριχνε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της μη εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε το κάζο για τον κ. Παπανδρέου, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το σημερινό και θα είχε ήδη πλέον εξαναγκαστεί σε παραίτηση.
Αυτό δεν το έπραξε ο κ. Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου