Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Η "γρήγορη αρπαγή".

Κύριε Παπανδρέου, δυστυχώς, κάποιος επιτέλους σε αυτή την καταληστευμένη χώρα πρέπει να σας το πει και σε εσάς αυτό το "άσε κάτω το ψωμί ρε"... Δεν σας ανήκει, αγαπητέ... Απλά, δεν δικαιούστε ούτε ένα ψίχουλο από αυτό. Η δημόσια περιουσία δεν είναι κτήμα σας για να την ξεπουλήσετε (αλά fast track ή "γρήγορη αρπαγή") στους γνωστούς, στους φίλους και σε εκείνους που "δεν χρωστάτε". Τέλος...
Κι εσείς συμμετείχατε, κύριε Παπανδρέου σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Κι εσείς ανήκετε στην παρέα του αντιπροέδρου σας που ομολόγησε πως "μαζί τα φάγαμε" (σε μία ακόμη άθλια προσπάθειά του να ορίσει συνενόχους τους πολίτες στην κατ' εξακολούθηση κλοπή του δημόσιου πλούτου). Κι εσείς, κύριε πρωθυπουργεύοντα ταξιδευτά μας, τουλάχιστον γνωρίζατε -αν δεν φάγατε- ποιοί έτρωγαν. Και από τη στιγμή που ΔΕΝ τους καταγγέλετε, από τη στιγμή που ΔΕΝ τους οδηγείται στην Δικαιοσύνη και στην κρίση των Ελλήνων πολιτών, συγκαταλέγεστε στους συνενόχους της κλοπής....
Οπότε, κύριε Παπανδρέου, "άσε κάτω το ψωμί ρε"... θα σου επαναλάβω. Γιατί αυτό το "ψωμί" δεν είναι δικό σου. Γιατί γι αυτό το ψωμί ΠΟΤΕ δεν δούλεψες για να το φέρεις στο σπίτι που λέγεται Ελλάδα. Γιατί αυτό το ψωμί δεν είναι κληρονομιά, όπως κληρονόμησε το όνομά σου...
Κατάλαβες κύριε Παπανδρέου; Τα λεφτά που υπάρχουν στην δημόσια περιουσί ΔΕΝ δικαιούσαι να τα αγγίξεις, παρά μόνο εάν προσθέσεις και άλλα σε αυτά... Δεν εκλέχθηκες για να πάρεις, αλλά για να δώσεις. Εάν δεν έχεις να δώσεις (έστω και τα ονόματα των κλεπτοκρατών που σίγουρα γνωρίζεις, εκτός και αν έχεις ασθενή λανθάνουσα μνήμη ή επιδιώκεις το "ακατολόγιστο") στον λαό, τότε μπορείς να φύγεις. Τα "fast track" και τα άλλα που προωθείς για ξεπούλημα περιουσίας και εθνικής γης, αγγίζουν πλέον κακουργηματικές πράξεις στις οποίες θα κληθείς λίαν συντόμως να απολογηθείς.
Και καλό θα ήταν, να γνώριζες Γιωργάκη, πως

1 σχόλιο:

 1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

  Η «πράσινη» επένδυση ήταν μαύρη από όλες τις απόψεις. Οι θέσεις εργασίας ανύπαρκτες , το τοπικό όφελος το ψάχνουμε ακόμα.Μια αρπαχτή των «κολλητών» βαφτίστηκε εθνικό όφελος και η μετατροπή του Αστακού σε Σεβέζο ονομάστηκε ανάπτυξη.
  Η τοπική κοινωνία έδειξε αντιστασιακά αντανακλαστικά για άλλη μια φορά και τώρα εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν είναι οι πολιτικοί παράγοντες που μέχρι τώρα ή σιωπούσαν (στην καλύτερη περίπτωση) ή έταζαν θέσεις εργασίας (στη χειρότερη περίπτωση).
  Η Κίνηση Πολιτών Αστακού (μαζί με την Κίνηση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας) πρώτη και εξαρχής κατήγγειλε και αποδόμησε όλη την κυβερνητική επιχειρηματολογία.
  Φανέρωσε όλη την αλήθεια και έκτισε το ευρύτερο μέτωπο αποτροπής της επένδυσης.
  Πανηγυρίζουμε τη νίκη μας αλλά στεκόμαστε προβληματισμένοι μπροστά στην ανοιχτή πληγή του Πλατυγιαλιού.
  Ο αγώνας θα δικαιωθεί όταν αρθεί η τελευταία τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΝΑΒΙΠΕ, όταν το λιμάνι λειτουργήσει ως διαμετακομιστικό κέντρο Ευχαριστούμε εκείνους τους λίγους (επιστήμονες, δημοσιογράφους, πολιτικούς) που βοήθησαν να πάρει έκταση το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή