Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Πανικόβλητοι από τον όγκο των διαδηλώσεων, οι στυλοβάτες του συστήματος προσπαθούν τώρα να διασωθούν στρεφόμενοι ο ένας εναντίον του άλλου. Βουλευτές κατά δημοσιογράφων, δημοσιογράφοι κατά πολιτικών και όλοι μαζί εναντίον ορισμένων μαύρων επιχειρηματικών προβάτων στους οποίους προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες όλων.

Η ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάσταση της χώρας, η οποία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία και η εξέγερση του κόσμου, επέτειναν τις διεργασίες που, όμως, είχαν ξεκινήσει από χρόνια. Τα σκάνδαλα των προηγούμενων ετών, το καθεστώς διαφθοράς και σαπίλας ήταν τα σημάδια μιας αρρώστιας που έγινε επιδημία.

Η ανήμπορη τόσα χρόνια κάθαρση εκδικείται. Όσα δεν έγιναν με τα ειδικά δικαστήρια και τις εκατοντάδες «ποινικές διερευνήσεις» σκανδάλων που πήγαν στο αρχείο θα συμβούν τώρα όλα μαζί.

Αυτό, όμως, που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και επιταχύνει τις εξελίξεις είναι το τέλος της κρατικοδίαιτης οικονομίας. Το εύκολο χρήμα, έστω και δανεικό, δεν υπάρχει πια. Οπότε πολιτικοί και επιχειρηματίες βγήκαν στα χαρακώματα και ο ένας πυροβολεί τον άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου